Здравко Димитров гостува на Олимпийския ден, който се проведе в навечерието на патронния празник, Асен Златев награди победители в конкурси

Почетен плакет от Спортното училище получи днес кметът Здравко Димитров, който бе гост на традиционния Олимпийски ден. Събитието се проведе в навечерието на патронния празник на училището, като най-успешните му възпитаници получиха специални грамоти. Директорът Ружка Генова награди кмета, който е кадър на училището и е носител на отличия от държавни и международни първенства като състезател на националния отбор по баскетбол.

Здравко Димитров поздрави възпитаниците на „най-доброто спортно училище в страната”, донесло многобройни отличия от олимпийски игри, световни и европейски шампионати.

„Гордейте се с това, че учите в нашето училище. Винаги съветвам младите – трудете се в спорта, но залягайте и над учението, за да се реализирате успешно в която и да е област“, обърна се Димитров към препълнената зала.

Той поздрави олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев с новоиздадената му биографична книга „Пътят на скитника“. Златев също гостува на празника и награди най-изявените, отличени в конкурса за есе „Ценностите на съвременния олимпизъм“. Награди получиха и  призьорите от надпреварата за рисунка на тема „Олимпизмът и моят спорт“.