Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на европейската шампионка по шахмат за жени отборно Виктория Радева. Тя бе удостоена с високото отличие по време на последното заседание на общински съвет за 2023 година. Шахматната шампионка получи и букети от председателя Узунов и кмета на града Костадин Димитров.

„Благодарна съм и развълнувана да получа почетното отличие на град Пловдив. За мен е чест и гордост да съм част от този прекрасен град. Тук съм родена, тук живея и го нося в сърцето си. Искам да ви насърча и да ви кажа, че както ние, момичетата в националния отбор, се обединихме и направихме най-доброто, така и вие да се обедините и да продължавате да правите най-доброто за нашия град, да загърбите различията си. Ние всички живеем в този прекрасен град, всички го обичаме и ви пожелавам занапред да развивате Пловдив”, заяви в словото си Радева.

Сред мотивите да бъде отличена са и цялостният й принос и заслуги в областта на спорта, допринесли за международния престиж на град Пловдив. Тя е няколкократен шампион на България при момичета и девойки. Трикратен шампион на България за жени. Има редица призови класирания и титли и на европейски и световни първенства още като ученичка.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.