Директорът на гимназията Светла Тошкова (вляво) благодари на Стефка Симеонова за почетния знак на район "Източен", който се връчва за първи път.

Да създадеш училище е свято дело, приветства гостите за 20-я юбилей на училището директорът Светла Тошкова

Директорът на гимназията Светла Тошкова (вляво) благодари на Стефка Симеонова за почетния знак на район "Източен", който се връчва за първи път.
Директорът на гимназията Светла Тошкова (вляво) благодари на Стефка Симеонова за почетния знак на район “Източен”, който се връчва за първи път.

С почетния знак на район “Източен” бе удостоена днес Частната английска гимназия “Стоянстрой”, която отбеляза своя 20-и юбилей. 10-годишнина пък отпразнува основното училище към образователния комплекс – “Бъдеще”. Отличието връчи шефката на просветния отдел в кметството Стефка Ташева.

Двойният празник събра десетки ученици и родители в “Бялата къща” в Стария град, където децата демонстрираха знания и умения не само на родния си, но и на езика на Шекспир.

“Да създадеш училище е свято дело. Стремим се да създаваме образовани млади хора, които да имат самочувствие на можещи и знаещи, да взимат самостоятелно решения, да отстояват правата си и да се борят за мечтите си”, обърна се към присъстващите директорът на училището Светла Тошкова. И отправи специална благодарност към основателя и собственик на гимназията – строителния предпримач Стоян Сариев. Тя с гордост заяви, че по успех от националното външно оценяване в 7 клас и от зрелостните изпити училището е в първата петица в региона.