Кои са основните музикални инструменти учат хлапетата на открит урок в  ЦДГ “Светла”

 

Публиката подкрепи с цяло гърло изпълнителите.
Публиката подкрепи с цяло гърло изпълнителите.

 

„Представяте ли си колко ужасен би бил животът, без да сте чули „Зайченцето бяло” или „Мила моя, мамо”. Музиката е навсякъде около нас и едва ли има човек, който може да живее без нея”. Така емоционално започна открития си урок в ЦДГ „Светла” музикалната педагожка Деница Пирянкова. С атрактивна мултимедия тя презентира пред малчуганите от забавачката историята на музиката, адаптирана за възрастта им, а хлапетата изпадаха в екстаз всеки път, щом видят на екрана бебе с аудиослушалки или пък мишки да свирят на цигулка.

„Знаете ли, че са намерени останки от свирки, направени от кости”, обясни педагожката, когато дойде ред да представя основните видове музикални инструменти.

Освен добри слушатели, децата се оказаха и добри изпълнители. Малките музикални таланти, подбрани от Пирянкова, оформиха вокална група и запяха химна на детската градина. Истинската еуфория настъпи, когато 5 и 6-годишните изпълниха хита на Крисия – „Планетата на децата”, с която изумителната певица от Разград и братята Хасан и Ибрахим представиха страната ни на детската Евровизия.  Публиката не се сдържа и затанцува на хита на Хайгашот Агасян – „Крокодил” и на песента „Хвърчило” на вокална група „Таралежите”. Най-малките също се представиха достойно с изпълненията на „Мама ми купи днес” и „Пиленце”.

С по-изявените музикални таланти Пирянкова работи извънредно през седмицата, като ги е събрала във вокална група. Идеята е децата да се социализират с помощта на музиката, обяснява педагожката, която е секретар на Сдружението на преподавателите по музика в детските градини.

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.