12 е клас събра във видеофилм запомнящи се моменти от изминалите пет години и изненада класната Мария Хаджигеоргиева

Шампанско, конфети, димки, скандирания от 1 до 12 и много музика белязаха последния час на класа в Английската гимназия днес. За 265-те възпитаници на ЕГ „Пловдив“ последният школски звънец удари в 14 часа, за да даде начало на тържественото изпращане на випуска. Всяка от паралелките дефилира, начело с класните ръководители, които за пореден път получиха официална покана за бала, скрита в разкошен букет.

„С вас завършвам 36-тата си година като учител. Винаги съм имал щастието да преподавам на талантливи български деца. Не мога да свикна да казвам „довиждане“ без да ми потрепери гласът. Тази гимназия създава най-умните, красивите и талантливите“, обърна се директорът Николай Радев към абитуриентите и пожела попътен вятър.

Те пък го поканиха на бала с краткото, но ясно „Prom“, оформено от балони с хелий.

От името на зрелостниците послание отправиха Преслава Площакова и Мими Райкова. Те благодариха на учителите за търпението, “за това, че не се отчаяха в опитите си да ни бъдат полезни, дори по време на дистанционното обучение, когато интернет връзката прекъсваше, микрофоните не работеха или съседите правеха ремонти“.

Абитуриентите от 12 е събрали във видеофилм запомнящи се моменти от изминалите пет години.

„За да бъде всичко по-истинско, наложи се да ги изиграем отново. Проявихме се като страхотни актьори, режисьори, монтажисти и озвучители“, разказа Ванеса Койчева. Как се учат стихотворения наизуст, кошмарни родителски срещи и още куп перипетии намерили място във филма на зрелостниците. Който остава оригинален спомен за всеки от тях, както и за класната им Мария Хаджигеоргиева.

Ванеса, която бе основен организатор на днешната церемония и бала на 24 май в Новотела, е избрала да продължи образованието си в Пловдивския университет. Стяга се за матура по физика, тъй като смята да учи „Инженерна физика“ в ПУ. Пандемията не успяла да откаже мераклиите да продължат образованието си зад граница, десетки подготвят документи за университети в Холандия, Германия и Великобритания.