Директорът Николай Радев лисна менчето с пожелание за късмет на 270-те зрелостници, шампанско, конфети и бели гълъби белязаха изпращането на абитуриентите на Английската

„Уверен съм, че ще носите с чест името на Езикова гимназия „Пловдив“. Вие сте 10-ят випуск, който изпращам като директор. Спомням си преди 5 години, когато дванадесетокласниците ви въведоха за ръка в гимназията. През тези 5 години вие заслужихте високите оценки с труда си, с усмивката и чара си. Неведнъж съм казвал, че в нашето училище много трудно се пишат шестици. Нищо трудно няма да има пред вас. Не искам да ви пускам, може да не подписвам дипломите и да останете още една година в гимназията“.

Думите на директора на Английската гимназия Николай Радев предизвикаха бурните аплодисменти на абитуриенти, учители и родители, които се събраха днес в двора на училището, за да изпратят випуск 2024. Радев би последния звънец за 270-те зрелостници, лисна менче с вода с пожелание за късмет и заяви, че до такава степен е свикнал с успехите на своите ученици, че не се съмнява как за поредна година ще се представят блестящо на предстоящите зрелостни изпити и ще затвърдят лидерските си позиции.

Шампанско, конфети и бели гълъби белязаха празника на десетте паралелки на Английската, които излизаха от кабинетите при централния вход на училището заедно с класните си ръководители.

„Преди точно 56 месеца влязохме за първи път в този двор – целеустремени, мечтаещи, вярващи в своя успех. През това време всеки от нас се наложи да каже „чао“ на детето и „добър ден“ на изградената личност. Английската ще остане завинаги неизменна част от нас, които ще носим в себе си и хубавото, и лошото от гимназиалните години, където и да бъдем. За мен тези пет години бяха години на интензивно развитие, успехи, радости и падения, загуби. Пет години – пет битки срещу самите себе си. Като днес подписваме мирния договор. Последната битка приключи. Ние победихме! Време е да покоряваме нови, още по-високи върхове“, обърна се към присъстващите Иван Балабанов – председател на Училищния парламент през 2023-2024 г.

Той отправи благодарности от името на Випуск 2024 към всички учители, определяйки гимназията като космическа совалка и трамплин за живота.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.