Литературна изненада от абитуриентите от випуск '2018.

Кристиана Сивова от ЕГ „Пловдив“ нарисува Щастливеца, който бе подарък за Цветелина Драганова на днешното изпращане на випуска. Тя дойде с тениска, за да подкрепи каузата на своя 12 в клас

„Решихме, че това е най-подходящият подарък за вас. Благодарим за откровените разговори, за срещите с вас, за изреченото и премълчаното“. С тези думи се обърнаха днес зрелостниците от 12 е клас на ЕГ „Пловдив“ към преподавателя си по литература Цветелина Драганова преди последния училищен звънец. Абитуриентите изненадаха любимия си учител с рамкиран портрет на Алеко. По-любопитното в случая е, че той е рисуван от Кристиана Сивова. Докато изучавали творби на Щастливеца миналата година, тя започнала да скицира портрета и Драганова я насърчила да го довърши. Изобразителното изкуство е голямата страст на Кристина, която и портретирала и световноизвестния актьор Морган Фрийман. Момичето, което се готви за кандидатстудентски изпити в Медицинския университет, страшно харесала творението си и искала то непременно да достигне до носителя на „Оскар“. Затова го публикувала в Instagram, където актьорът го видял и го споделил на своя профил. Драганова бе истински впечатлена от жеста и трогната от признанието: „Искахме да ви изненадаме. Вие го заслужавате!“

За да подкрепи каузата на 12 в клас, Драганова дойде на празника с тениска, като своите момичета и момчета. Вместо лъскави тоалети, те събраха средства, за да подкрепят образованието на деца в нужда.

Скандирания до 12, шампанско и конфети белязаха последния учебен ден на 56-я випуск на Английската. 260 злеростници дефилираха за последно пред учителите и съучениците си в двора на гимназията, която след броени дни ще отпразнува своя60-годишен юбилей. „Убеден съм, че всеки от вас ще е първи в науката, бизнеса, образованието и всичко, с което се захване, защото сте възпитаници на най-елитното училище“, пожела на изпроводяк директорът Николай Радев, а в отговор абитуриентите му заръчаха да пази името на гимназията и го поканиха в главната роля на предстоящия бал.

„Никога не забравяйте накъде сте тръгнали. Слушайте и сърцето, и разума си, развивайте се и жънете успехи“, приветстваха зрелостниците Яна и Здравко, а на учителите благодариха за търпението и поискаха прошка за волните и неволни съгрешения. Те цитираха Плутарх, че ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. „Вие запалихте огъня и факелът ще гори“, благодариха 12-класниците и пуснаха бели гълъби в небето.