„В нощта на Рождество си пожелайте да се сбъднат и най-смелите ви мечти“, каза в обръщението си директорът на гимназията Николай Радев

Популярни коледни хитове, съвършено съчетание на заслужила състезателка по художествена гимнастика и емоцинално изпълнение на републиканска шампионка по стандартни танци оформиха празничния концерт на ЕГ „Пловдив“. Епидемичната ситуация наложи той да се проведе онлайн, за което се погрижиха членовете на Ученическия парламент.

Музикалното начало постави 8-класничката Ивайла Терзиева с „Алилуя“, след което щафетата пое балерината Елица Алексиева – лауреат на национални и международни конкурси и член на фондация „Димитър Бербатов“. От хола у дома с коледна песен се включи и Ива Ичевска, популярна не само с музикалния си талант, но и с призови места от състезания и олимпиади по български език и математика. Тя също е част от семейството на фондация „Димитър Бербатов“.

„Изпращаме много тежка 2020 година. Тя ни научи да ценим здравето, разбрахме колко е важно да сме сред приятелите и колегите си. В нощта на Рождество си пожелайте да се сбъднат и най-смелите ви мечти. Сигурен съм, че ще се случи, защото вие сте знаещи и можещи. Аз си пожелавам скоро да сме заедно“, каза в онлайн обръщението си директорът Николай Радев.

Поздрав на немски за настъпващите коледни и новогодишни празници отрави Мария Харизанова от 10 а клас. Десислава Панчова от 10 и клас бе избрала да участва във виртуалното събитие със свое съчетание, изиграно на Държавно първенство по художествена гимнастика. Деси има призови места от национални и международни състезания.

Празничната фиеста продължи със стандартни танци в изпълнение на Сияна Хаджиева от 12 а клас. Зрелостничката е победител в републикански и международни състезания.

Емоционалния финал постави фолклорният танцов състав на гимназията с ръководител Екатерина Стойнова.

„Уважаеми учители, приемете нашата благодарност за всеотдайната ви работа, за вниманието, разбирането, добротата и толерантността. Бъдете убедени, че ценим искрено вашите усилия да ни напътствате, стимулирате и водите напред и се надяваме да постигнем заедно високите цели, които си поставяме. Дълбоко сме признателни, че в този тежък момент вие не пестите труд, време и ентусиазъм, за да учим пълноценно и с желание“, каза в обръщението си Гергана Гешева – председател на Ученическия парламент. Тя призова съучениците си да отправят благодарност към лекарите и на всички специалисти, които се борят срещу епидемията и напомни, че трябва да бъдем отговорни, пазейки себе си и другите.