Деветият международен конкурс „С песен и обич творим добро” събира музикални дарования в Пловдив

events_176_239733142maxresdefault

Популярни попизпълнители ще журират деветото издание на международния конкурс  ”С песен и обич творим добро“, който ще се проведе в Пловдив от 14 до 16 октомври.  Събитието се организира от вокална формация  “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб. Качествата на талантите в отделните възрастови категории ще оценяват певиците Ваня Костова,  Мими Иванова и Антония Маркова. Тежката дума за това кой да вземе награди ще има и композиторът ВалериКостов. Участниците са разделени в четири възрастови групи и три категории – вокални формации, индивидуални изпълнители и музикално-сценично творчество (музикална приказка, детска оперета, мюзикъл).

”С песен и обич творимдобро“ ще даде сцена за изява на таланти до 19-годишна възраст от цялата страна и съседни балкански държави. Грамоти и медали са предвидени за всички участници и художествени ръководители, а за лауреатите ще има дипломи, плакети и парични награди, каза главният организатор и вокален педагог Таня Орманова.

Първият конкурсен ден  ще завърши с концерт на домакините “Омайниче“. Заключителният концерт и връчването на наградите ще е на 16 октомври. Входът за конкурса е свободен.