Зрелостниците от 12 а клас на СУ “Св. Константин-Кирил Философ” подготвяли два месеца изненадата за класната си Людмила Гегова

С огромен букет от 101 червени рози поканиха класната си на бала учениците от 12 а клас на СУ “Св. Константин-Кирил Философ”. Броят на уханните стръкове съвсем не е случаен, тъй като, докато подаряваха цветята на Людмила Гегова, зрелостниците запяха хита на руската прима Алла Пугачова – “Миллион алых роз “. Преподавателят по философия е рускоговоряща, обожавала розите, затова абитуриентите решили да я изненадат именно по този начин.

Наред с това обаче те се свързали с ансамбъл „Еподай“, чиято мисия е да съхранява и изпълнява българска народна музика. Формацията обединява инструменталисти и певци, така че учениците наели двама от гайдарите, на които поверили важна роля в сценария. След като учениците опънали транспаранта с въпроса: „Г-жо Гегова, ще дойдете ли с нас на бала?“, музикантите засвирили популярни родопски мелодии. Класната се оставила на емоцията и казала: „Да“.

От няколко месеца подготвяме изненадата, която искахме да направим след възстановяване на присъственото обучение, но си заслужаваше. Людмила Гегова е много повече от учител и класен, през годините тя бе за нас приятел, нерядко и майка, споделиха зрелостниците.