12 б от ПГ по архитектура, строителство и геодезия изненада класната си след моноспектакъла на Красимир Ранков „Старецът и морето“

„Моля публиката до остане по местата си, защото едни млади хора са подготвили изненада за своята класна“, казва актьорът Красимир Ранков на финала на моноспектакъла „Старецът и морето“. Представлението по повестта на Хемингуей, адаптирана за сцена от драматурга Александър Секулов, се играе в камерната зала на Драматичен театър Пловдив.

Миг след това до него застават зрелостниците от 12 б клас на Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Aрх. Камен Петков”. Всички са облечени с бели тениски, а надписите върху тях образуват въпроса: „Ще дойдете ли с нас на бала?“ в добавка с две червени сърца.

Преподавателят по история Светла Топалова е, меко казано, изненадана, но става от мястото си и се присъединява към бъдещите абитуриенти, за да отговори с „да“ и приеме красивия букет, подготвен също за нея.

„Актьорите и учителите влизат в различни роли, но това, което е най-важно, е любовта към професията“, каза Топалова и благодари на учениците за емоционалния жест, а на публиката в залата – за аплодисментите и съпричастността.

Мястото и събитието не били случайно избрани. Знаейки, че театърът е нейна слабост, дванадесетокласниците от специалност „Строителство и архитектура“ избрали именно театрален спектакъл, за да я поканят на важната вечер, с която ще отбележат дипломирането си.