Празника уважиха почетните консули на Германия и Италия и началникът на РУО. Почетен знак на гимназията за четирима учители доайени

Поздрав на шест езика бе отправен днес към осмокласниците на ЕГ „Иван Вазов“. Да бъдат успешни годините, които ги очакват в елитното училище, те чуха на испански, италиански, английски, френски, немски и руски – езиците, които се преподават в гимназията.

„Вече знаем, че щастието да сме тук отново, да можем да общуваме очи в очи с учителите, приятелите и съучениците си, не е даденост, а привилегия, от която ще можем да се възползваме и през новата учебна година само ако проявим отговорност един към друг“, казаха водещите на празника Диана и Варти.

На тържеството за посрещане на най-новото попълнение присъстваха почетните консули на Германия – Мариана Чолакова, и на Италия Джузепе Ди Франческо, както и началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. По традиция ученици от класа с най-висок успех от предходната година поднесоха цветя пред паметника на патрона на гимназията – тази година това бяха момичетата и момчетата от 9 д клас с класен ръководител Цветан Петков.

„Когато се тръгва на път, се правят наричания, затова в началото на новата учебна година ви желая да бъдете здрави, усмихнати и окрилени. Бъдете дръзки в плановете си, упорити в работата си, смели и уверени в стъпките, които предприемате. Поставяйте си високи цели, защото те съответстват на огромния ви потенциал, преследвайте мечтите си, защото попътен вятър има само за този, който знае накъде пътува“, обърна се към осмокласниците директорът на гимназията Вихра Ерамян.

На тържеството беше отдадена заслужена почит на учителите, станали неотделима част от живота на гимназията, обучили и възпитали поколения млади хора. Това са преподавателите, за които миналата учебна година беше последна в професионалното им развитие. Почетния знак на ЕГ „Иван Вазов“ получиха Дияна Георгиева, Лилия Караиванова, Лена Кръстева и Антон Атанасов.

На тяхно място влиза новото попълнение в лицето на Мария Тенева – учител по математика и информационни технологии, която се завръща у дома, но вече като учител; Комня Кръстева –  английски език; Николета Чапанова – руски език; Иванка Стефанова-Спасова – немски език; Ася Полянкова – италиански език и математика; Милена Костова – музика.