Доброволци се събират през лятната ваканция, за да изработват картички с послание за бързо оздравяване

„Бързо оздравяване! Подкрепяме ви!” Разноцветни картички с такова послание майсторят младежите доброволци на Червения кръст. Въпреки че е ваканционно време, момчетата и момичетата се събраха в офиса на организацията и развихриха въображението си, за да сътворят с картон, ножица, лепило оригиналните изделия. Арт работилницата е в подкрепа на програмата „Мобилни социални екипи”. В края на юли Областният съвет на БЧК подписа споразумение, с което МБАЛ „Св. Пантелеймон” се присъедини към проекта, който се реализира вече втора година. Основната му цел е подкрепа чрез предоставяне на социални услуги, здравни консултации и защита на самотно живеещи възрастни хора.

„С картичките ще бъдат зарадвани пациентите, на които младежите помагат в новооткритата приемна в болницата. Посланието е едно и също, но всеки доброволец пише името си отдолу и това е личният момент. От 19 август към спешното отделение на болничното заведение се разкрива приемна и в нея всеки ден доброволци ще оказват помощ на нуждаещи се пациенти, на пострадали и възрастни хора”, казва Мария Нешева – координатор на БМЧК.

Доброволците имат важната мисия да посрещат, насочват и придружават възрастни хора до съответните отделения или лаборатории, както и при тяхното изписване. Приемната работи всеки ден от 9,00 до 12,00 часа.

Желаещите да се включат в приемната трябва да са над 18 години. Те ще  преминат обучения на тема „Общи знания за Червения кръст и Червения полумесец“, „Първа долекарска помощ“ и „Първа психологоческа помощ“.