30 малчугани от ДГ „Светла” се включиха в инициативата за събиране на играчки за детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги”

Доброволческа акция под мотото „Моето семейство подарява“ обедини учители, родители и деца. За трета поредна година ДГ „Светла” реши да организира благотворителна инициатива в навечерието на Деня на християнското семейство. Малчуганите от трета подготвителна група и техните родители решиха да зарадват малките пациенти на детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги” и стартираха акция за събиране на плюшени играчки.

В периода от 11 до 21 ноември, по предложение на старшата сестра на отделението, били събрани играчки за всяко лежащо дете и за къта за игра.

Днес част от родителите и едно от децата занесоха подаръците и лично зарадваха болните малчугани. Малките пациенти върнаха усмивките си.

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ получи наградата „Педиатрична клиника на годината“, присъдена й от Българската педиатрична асоциация. Престижното отличие прие началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов. Клиниката активно участва в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, чиято цел е да събере средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс. В него от старите си и рушащи се сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Организатор на кампанията е УМБАЛ „Свети Георги“.