Четири частни галерии в Стария град също отварят безплатно врати по повод националния празник

Експозициите „Българско Възраждане“ и „Съединение на България “ към Регионалния исторически музей днес ще работят с вход свободен. Безплатни за ученици и за пенсионери ще бъдат и къщите и археологическите обекти на Общински институт „Старинен Пловдив“. Това са Епископска базилика на Филипопол,  Малка базилика на Филипопол, Античен театър, Римски стадион, Римски стадион източен сектор (под магазин H&M), Балабанова къща, Къща „Хиндлиян”, Галерия „Златю Бояджиев”, Музейна аптека „Хипократ”, Къща Стамболян /галерия „Димитър Киров”/, Къща „Недкович”, Къща „Клианти”.

В Деня на Националния ни празник музейна галерия „Димитър Георгиев”, галерия „Инджов”, галерия „Джуркови” и арт галерия музей „Филипополис” отварят вратите си безплатно.

Днес в галерия „Капана“ ще бъде открита фотоизложба, която в 110 кадъра разказва историята на пловдивския футболен клуб „Ботев“.

Припомняме, че днес затворен за посетители ще остане Музеят на Авиацията в Крумово, филиал на Националния военно – исторически музей. Решението е в знак на солидарност към украинския народ и към всички усилия да бъде прекратено безумието на войната.