Крайният срок е 30 април, жури ще избере трите най-интересни концепции, чиито автори ще получат награди

Организаторите на фестивала „Пловдив чете“ отправят покана към учениците от специалностите „Графичен дизайн“ и „Рекламна графика“ на пловдивските училища, както и към студенти от АМТИИ, ПУ „Паисий Хилендарски“ и пловдивския филиал на Техническия университет,  да се включат в конкурса за плакат за 20-тото юбилейно издание на литературния форум.

Проектът трябва да съдържа следната информация:

20 години Пловдив чете

Алея на книгата Пловдив

Дати: 13 – 19 юни 2022 г.

www.plovdivchete.com

Технически изисквания:

Формат: TIFF; PDF; резолюция на растерните изображения – 300dpi

Формат: 60 х 84 см; CMYK

Формат: JPG; 72 dpi (за разглеждане)

Желаещите да участват могат да изпращат своите предложения най-късно до 30 април на plovdivchete@gmail.com.

Жури от професионалисти в сферата ще избере трите най-интересни концепции, а техните създатели ще получат награди, осигурени от издателство „Жанет 45“. Плакатите на всички участници ще бъдат публикувани в блога www.plovdIvchete.com, във фейсбук: Пловдив чете/Plovdiv reads и инстаграм страницата @plovdivchete на фестивала.

1 място – 150 лева и книги

Възможност за едномесечен стаж в издателство „Жанет 45“ (по желание).

2 място – 100 лева и книги

3 място – 50 лева и книги

Поощрителни награди – книги

Фестивалната седмица на „Пловдив чете 2022“ е от 13 до 19 юни. В програмата са предвидени срещи с писатели, преводачи, художници, професионалисти от културната сфера и библиотечни специалисти, издатели, литературни критици, музиканти, актьори, както и тематични изложби. Участие ще вземат както млади автори, така и утвърдени имена от съвременната българска и европейска литература. Събитията ще се провеждат в Народна библиотека „Иван Вазов“, училища, читалища, в къщите на Стария град и Капана, книжарници, утвърдени и нови пространства в града на открито и закрито, които подкрепят литературни събития. Всички събития са с безплатен вход, уточняват от ИК „Жанет 45“.