sn_archiv-2

За трета поредна година училищата в Пловдив се оказаха сред най-активните в събитията от кампанията NowWeMOVE, координирана от сдружение “БГ Бъди активен“. Община Пловдив подкрепя инициативата и осигурява награди за отличите се.

Награждаването на най-активните училища  ще се състои в заседателната зала на общината на 14 декември от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Сдружение „БГ Бъди активен“ ще представи добрите практики от последната година.

В Деня на спорта взеха участие над 5000 ученици  и 870 учители и родители  от  общо 26 учебни заведения, с което Пловдив е първенец в страната.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта сред подрастващите. Така България пък се нарежда на второ място в Европа, като единствено инициаторите на инициативата – Унгария, отчитат по-голям брой училища и ученици, но там традицията е 10-годишна.