Пленерът „Аз обичам и рисувам моя град” събра малчугани в Дондуковата градина. Десетки хлапета направиха първи стъпки в баскетбола В Капана събираха пари за тетрадки на дом „Олга Скобелева”

DSCF1680

За мен Пловдив е Хисар капия. А аз нарисувах фонтаните, които виждам пред мен, казват Краси и Биляна от ОУ „Райна Княгиня”. Второкласничките са сред десетките деца, които се събраха навръх 6 септември за участие в пленера „Аз обичам и рисувам моя град“ в Дондуковата градина. 8-годишният Инат от СУ „Паисий Хилендарски” претвори с пастели върху белия лист тепетата. Рисунки с детското влекче, уличките в Капана, деца с трибагреник в ръка за празника на Пловдив превърнаха градината в галерия на открито. Част от децата рисуваха на място как виждат родния си град, а други донесоха свои творби от вкъщи или от детската градина.  Детският празник, организиран от район „Централен“, бе посветен на 132-та годишнина от Съединението, като освен ателиетата по рисуване, децата се включиха в занимания по музика.

21370947_902015886616983_5725252417819187529_n

DSCF1681

Десетки хлапета се отзоваха на поканата на „Академик Бултекс 99”. Клубът обяви Ден на отворените врати в баскетболната зала на Спортното училище за деца на възраст от 5 до 12 години, обичащи спорта. Малчуганите имаха възможност да се запознаят и да се включат в тренировъчния процес на възпитаниците на клуба, като преди обяд участваха в спортни игри и упражнения, а след обяд бяха организирани баскетболни мачове.

DSCF1686

Благотворителен базар в “Капана” пък събра средства за тетрадки и пособия за новата учебна година на децата от Комплекса за социални услуги “Олга Скобелева”.

Инициатори са последните нови попълнения в трупата на Пловдивския театър Радина Думанян, Патриция Пъндева и Тодор Дърлянов. Те обединиха няколко бутикови ателиета, които продаваха авторските си работи в бар „Котка и Мишка“, а със събраните средства ще бъдат закупени нужните пособия и помагала за децата от дома.