Ученически съвети от цялата страна ще споделят опит и обменят идеи във виртуална среда, експерти, директори, учители, педагогически съветници, психолози и юристи ще участват в дискусиите

Езикова гимназия „Иван Вазов“ и Младежки съвет – Пловдив ще бъдат домакин на тридневен онлайн форум за ученическо самоуправление. Събитието е под патронажа на Регионално управление на образованието и ще се състои на 7, 8 и 9 май. Това е първото от серията инициативи, които поставят фокус върху ученическото самоуправление в страната, търсят проблемите и посочват добрите примери.

Ученици от Национална търговска гимназия, ЕГ “Иван Вазов” и Национална гимназия по древни езици и култури “Свети Константин-Кирил Философ” ще представят структурата и дейността на ученическите си съвети.

В събитието ще вземат участие експерти, директори, учители, педагогически съветници, училищни психолози и ученици от цялата страна. Те ще научат повече за добрите практики в областта на ученическото самоуправление, за историческото развитие на ученическите и младежките организации в България и ще участват в дискусии и разговори по темата.

„Програмата на форума, през разкази от практиката на успешни ученически съвети, исторически и юридически погледи към темата, има за цел да представи част от механизмите на мотивация и работа досега, да разкрие основните ценностни ориентири и дейности“, пояснява Симеон Марков – председател на Ученическия парламент на ЕГ „Иван Вазов“. Той ще бъде модератор на дискусията “Общински, регионални и национални политики за ученическото самоуправление. Механизми на мотивацията”.

Дискусията на 8 май  ще е на тема: “Ролята на ученическото самоуправление в обществения живот на средното училище” с водещи Илко Василев – заместник-директор на ЕГ „Иван Вазов“, и Теодора Пампулова – педагогически съветник. В нея ще вземат участие Снежана Йотовска, педагогически съветник в СУ „Черноризец Храбър“; Мая Ночева, педагогически съветник в СУ „Пейо Яворов“; Наталия Любенова, училищен психолог в СУ „Емилиян Станев“ –  Велико Търново; Павлина Георгиева, педагогически съветник в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“- Първомай.

На финала на форума ще бъдат връчени сертификати за участие.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.