“Лидерство за равен достъп и качествено образование” е темата, по която ще изнесат презентации ключови лектори от България и чужбина

large

 

Пловдив ще е домакин на международна конференция на тема “Лидерство за равен достъп и качествено образование”. Изключително престижното събитие ще се проведе на 4 и 5 юни в хотел “Империал” и се организира от фондация “Световен образователен форум България” със съдействието на община Пловдив и Регионален инспекторат.

В програмата са включени презентации на ключови  лектори от България и чужбина, ще бъдат представени и добри практики на директори и учители.  За участие в международната конференция пристига лично Тон Дъф – президент на “Световен образователен форум”.  Организацията възниква в Канада и Холандия през 2011 година и към момента има активни представители и от САЩ, Финландия, Белгия,  Великобритания, Словения, Унгария, Норвегия, Испания, Нова Зеландия и Китай. От миналата година има свое представителство и в България. Основните цели са създаване на равни условия за качествено образование на всички деца по света,  изграждане на световна мрежа от училища за обмен на добри практики и иновации, подкрепа на националните приоритети в образованието.

Хенк Дженсън и Франс Шмитс от “Световен образователен форум” ще ръководят една от работните групи за лидерство. Проф. Майкъл Шрац от Университета в Инсбрук, Австрия е основен ключов говорител.

 Анонс за събитието вече е публикуван в списание Esha Magazine, което се разпространява в 26 страни сред повече от 40 национално представени организации в средното образование.

 Информация на www.worldeducationforum-bg.wikispaces.com панел Дейности

линк за регистрация до 15 април 2015г. –  http://goo.gl/forms/0nlSLTSNjG

 

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.