Рисунката на Владимир Димитров от ОУ „Васил Петлешков“ му донесе голямата награда в националната надпревара

Пловдивски шестокласник спечели първо място на националния конкурс за рисунка „Аз и моето полицейско управление“ , за който бяха изпратени 87 творби от цялата страна. Журито е определило голямата награда да бъде присъдена на Владимир Димитров от 6 „б“ на ОУ „Васил Петлешков“.  Конкурсът е част от Националната програма „Детско полицейско управление“, която се реализира от 2016 г. насам.

Церемонията по награждаване се състоя в Националния дворец на децата, на която присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката – Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски.

На 17. декември в НДК ще се проведе годишната церемония „Полицай на годината“, на която Владимир е поканен и на която ще бъде отново отличен. Неговата рисунка, заедно с всички останали творби, ще бъдат разпродадени на благотворителен търг. Събраните средства ще отидат за Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.