Материалите са разработени от авторски екипи на езикови гимназии в страната

Учители създадоха 27 учебни помагала на чужди езици. В екипите от педагози са и преподаватели от Езикова гимназия „Иван Вазов“. Материалите са по общообразователни предмети и могат да се използват в училищата с интензивно изучаване на чужд език, където различни предмети се преподават на друг език. Ресурсите са налични на испански, немски, френски, английски и италиански език:  https://www.mon.bg/bg/100940

Помагалата са разработени от авторски екипи на различни езикови гимназии в страната. В инициативата се включиха IV езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри” и Първа езикова гимназия във Варна. Активно участваха учители от профилираните гимназии „Йоан Екзарх“ във Враца и „Екзарх Йосиф I” в Ловеч, както и от езиковите гимназии „Иван Вазов“ в Пловдив и „Христо Ботев“ в Кърджали. В разработването се включиха също преподаватели от 164 гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес” и Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София.

Учебни ресурси на чужд език се подготвят за втора поредна година по националната програма „Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти“.