ЕГ „Пловдив“ бе с рекорден брой участници – 22, има и двама лауреати. Седмокласници от МГ и асеновградското ОУ Ангел Кънчев“ с максималните 100 точки

Пловдивски ученици окупираха призовите места на националния кръг на олимпиадата по български език и литература в групата VIII – X клас. Първите три позиции заеха гимназисти от града под тепетата. С най-висок резултат – 64 точки, е Николай Панделиев, а само с две точки разлика втора се нареди Кристина Йочева. И двамата са от Езикова гимназия „Пловдив“. Трети е Велислав Борисов от Математическата гимназия с 57 точки.

ЕГ “Пловдив” бе с рекорден брой участници, класирани за националния етап – 22. От общо 95 класирани ученици на областните кръгове, 32 бяха от Пловдив. Това постави областта на първо място в страната.

Двамата лауреати при единадесетокласниците също са от ЕГ „Пловдив“ – Антоанета Андонова и Емил Манчев, а на трето място се класира Мария Лесенска. При зрелостниците Атанас Гюлчев от ЕГ „Пловдив“ е трети.

При седмокласниците максималния брой от 100 точки получиха Диана Нейкова от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и Цветелина Петкова от ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград. Те се класират на второ и трето място, но максималният резултат им дава право да не се явят на НВО по български език и литература. 76 точки е постигнал Петър Бенков от ОУ „Алеко Константинов“.