ЕГ „Пловдив“ бе с рекорден брой участници – 22, има и двама лауреати. Седмокласници от МГ и асеновградското ОУ Ангел Кънчев“ с максималните 100 точки

Пловдивски ученици окупираха призовите места на националния кръг на олимпиадата по български език и литература в групата VIII – X клас. Първите три позиции заеха гимназисти от града под тепетата. С най-висок резултат – 64 точки, е Николай Панделиев, а само с две точки разлика втора се нареди Кристина Йочева. И двамата са от Езикова гимназия „Пловдив“. Трети е Велислав Борисов от Математическата гимназия с 57 точки.

ЕГ “Пловдив” бе с рекорден брой участници, класирани за националния етап – 22. От общо 95 класирани ученици на областните кръгове, 32 бяха от Пловдив. Това постави областта на първо място в страната.

Двамата лауреати при единадесетокласниците също са от ЕГ „Пловдив“ – Антоанета Андонова и Емил Манчев, а на трето място се класира Мария Лесенска. При зрелостниците Атанас Гюлчев от ЕГ „Пловдив“ е трети.

При седмокласниците максималния брой от 100 точки получиха Диана Нейкова от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и Цветелина Петкова от ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград. Те се класират на второ и трето място, но максималният резултат им дава право да не се явят на НВО по български език и литература. 76 точки е постигнал Петър Бенков от ОУ „Алеко Константинов“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.