Шестима ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства заеха призови места, ще получат едногодишна стипендия от Министерство на културата

Шестима ученици на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства бяха отличени в тазгодишното издание на младежкия конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн на Министерството на културата. Участие в него взеха 326 таланти от VIII до XI клас от 12 училища по изкуствата в цялата страна.

Ралица Илиева от 11 клас е класирана на първо място в специалност „Театрален, кино и телевизионен декор/театрална кукла“. След нея на второ и трето място се нареждат Антония Драмчева и Преслава Кюртова, също от 11 клас в гимназията.

Десетокласничката Доротея Раичкова води класацията в „Рекламна графика/графичен дизайн“, а Лейа Латева и Габриела Георгиева от 9 клас са класирани на второ и трето място в категория  „Сценичен костюм“.

Талантливите тийнейджърки, които ще получават едногодишна стипендия от Министерството на културата, заявиха своята признателност към преподавателите си – Кънчо Касабов – “Компютърна графика”, Доротея Христова – “Театрален грим и перуки”, Рада Хаджийска – “Сценичен костюм” и Елица Маринова – “Театрална кукла”.