droga

Пловдивски артисти си поставиха нелеката задача да направят модерно невземането на наркотици във време, в което всяка втора песен диктува обратното. „Продължи линията на живота си без дрога” призовават с песен актьорът Стелиан Димитров, поп изпълнителката Весела Бонева, финалистът от „Гласът на България” Тодор Гаджалов и рапърът Liter Jack. С премиерата на парчето в града на тепетата беше даден старт и на кампанията, която предвижда клубни концерти в цяла България и национален конкурс „Осмей дрогата”. В него могат да се включат художници, музиканти, фотографи, актьори, певци, сценаристи. Турнето ще премине през 10 града, в които има концентрирана студентска общност.

Проектът е по идея на Стелиан Димитров, който преди година и половина е разтърсен от новината, че негов приятел от детството е починал от свръхдоза. Първоначално смята да запише песен против употребата на наркотици с изпълнители, които са преживели такава зависимост. Оказва се мисията невъзможна, защото всички артисти, към които се обръща, впоследствие се връщат към старите си навици. Така Стелиан решава да се насочи към артисти, които се обединяват около идеята, че най-голямата дрога е любовта към изкуството, което правят.

„Участвам в „Линията на живота”, Защото никога не бих се включила в каквото и да е било “За дрогата”! Ние тук не събираме пари, трябва да сме наясно, че музиката и изкуството нямат нужда от наркотици. Има нужда да запазим своето здраве и здравето на нашите деца”, категорична е Веси Бонева. За Тодор Гаджалов да употребяваш дрога, означава да бягаш от реалността. Участва в проекта, за да покаже, че хората, които използват наркотици, трябва да се изправят срещу проблемите си.