Ученици, учители и родители събраха близо 17 000 лева в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, отчетоха от УМБАЛ „Св. Георги”

Пловдивските училища се оказаха най-големият дарител в кампанията за изграждане на нов педиатричен комплекс. „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги”, получи от училищата 16 872,33 лева. Средствата бяха събрани в първия учебен ден, когато училища от всички райони на Пловдив се включиха в инициативата да дарят парите за цветя в полза на каузата, посветена на изграждането на модерен педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Средства постъпиха и от други събития и инициативи, инициирани от ученици, учители и родители през септември.

С благодарствено писмо към тях, както и към представители на районните кметства в Пловдив, се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на дарителската кампания: „Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности. Разпространете идеята на тази кампания! Хиляди детски очи са вперени във вас и очакват помощ, утеха, съчувствие, радост!”, се казва в обръщението на проф. Иванов.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Защо не посочите имената на училищата, не са се включили всички, така че посочете поне Добрите !!!

Коментарите са затворени.