За четвъртия випуск ще бъдат избрани общо 25 учебни заведения от цялата страна

Пловдивска област е с най-много кандидати за програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Над 70 училища от страната са поискали да се включат в четвъртия випуск, за да работят за осъвременяване на преподаването и подобряване на управлението си с фокус върху успеха на всички ученици. Двугодишната програма подкрепя учебните заведения да подобряват управленските и преподавателските си практики. До момента кандидатите са 75 училища от 25 области на страната. След Пловдив и областта най-много подадени кандидатури има от Варна, Бургас, Велико Търново, София град, Шумен и Благоевград.

Кандидатстването е до 15 март или достигане на 100 кандидатури. Всички общински и държавни училища в страната могат попълнят онлайн формуляр с мотивация за участие. За четвъртия випуск ще бъдат избрани 25 училища, които ще преминат през специализирани педагогически и лидерски обучения на живо и онлайн, ще се запознаят с разнообразни ресурси, инструменти и материали от български класни стаи и световния опит.

Към момента “Училища за пример” обхваща близо 70 училища от 21 области на страната с разнообразен профил. От област Пловдив: първа година в програмата е ОУ “Неофит Рилски” в с. Ягодово, а втора година продължават ОУ “Екзарх Антим I” и ОУ “Тодор Каблешков”. През юли 2022 г. програмата завършиха и ОУ “Генерал Карцов” в с. Христо Даново, ОУ “Васил Левски” в с. Караджово и Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии “Гоце Делчев”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.