Удостоиха ръководителя на „Пеещите котенца” Невена Кючукова с диплом за принос във вокалната педагогика

img_20160910_215947

Седем награди спечели детска вокална група „Пеещите котенца“ от международния музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството”, който се проведе във Варна.

9-годишният Валентин Картелов грабна първа награда във втора възрастова група в раздел „Поп и джаз пеене“. Той впечатли публиката и журито с хита на Емил Димитров „Арлекино“ и „Душа“ на Митко Щерев. Сребърно отличие в първа възрастова група бе присъдено на 7-годишната Ива Дърварова, която се представи с „Без радио не мога“ и „Мария“ на Стефан Диомов. За изпълнението на песните „Хвърчило“ и „Детелини“ Ванеса Кущилова получи бронза. Йоана Златанска зае 3 място при индивидуалните изпълнители с песните “Скачай на въже” и “Весело хорце”, които са нови произведения на ръководителя на групата Невена Кючукова. Тя е композитор и автор на репертоара на детската формация. При вокалните групи 5-годишните възпитаници на Невена си тръгнаха със специалната награда за дебют и артистично присъствие.

С диплом за принос във вокалната педагогика журито на международния музикален конкурс с председател Хайгашот Агасян удостои Кючукова, която повече от 40 години работи с деца от 3 до 8 години и е автор на 80 детски песни, стихове и мюзикъли.

В международния музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството” участваха над 300 деца от Италия, Русия, Турция, Македония и България. Второто му издание  обедини изпълнители от няколко жанра на вокалното изкуство – поп и джаз, народно и класическо пеене.