"Паник стейшън"

Парчето вече се завъртя по Радио 1 Рок, феновете на групата ще го чуят на S’Cool Rock Fest и на концерт от програмата на Празниците на Стария град

След близо 4-годишна пауза, пловдивската поп-рок банда Panic Station, отново в оригинален състав, издаде петия си сингъл – “Up In The Air”. Песента на групата, която през 2015 година стана ученическа рок банда на България, вече се завъртя по Radio 1 Rock и във всички дигитални музикални платформи.

Up In The Air е записана в “F.1 Sound Records Studio”, миксът и мастерингът са дело на „EXA Audio”, базирано в Лондон, а видеоклипът към парчето е режисиран от Тош Личев. Клипът към парчето може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=_bRiQEsLFpE

Panic Station е създадена през 2014 година от Тош Личев и Йоан Баков, които тогава са съученици в Руската гимназия. По-късно същата година към тях се присъединяват Иван Маринов, тогава ученик в Математическата гимназия, който застава зад барабаните, и китаристът Георги Земярски, също кадър на ЕГ „Иван Вазов”. Името “Panic Station” е вдъхновено от едноименната песен на една от любимата група на момчетата  – Muse. Именно тя става повод за запознанство между Тош и Йоан.

По време на най-активните си години, 2014 – 2016, Panic Station издават 4 сингъла – Revelations, Amsterdam, Аз и Ти и Start The Show, всеки един от които намира място в българския радиоефир (Amsterdam звучи и в Нидерландия). Групата е била номинирана за наградите на БГ Радио, има множество телевизионни изяви, стигайки до полуфиналите на „България търси талант” през 2016-а. Печели конкурса, организиранот Д2 –„Голямото рок междучасие“, превръщайки се в най-добрата ученическа рок банда на 2015-та. Същата година тогавашните тийнейджъри подгряват на супергрупата „Легендите” в пловдивската зала „Колодрум”.

Дали пандемията от коронавирус става причина или просто е трябвало отново да се съберат заедно, но през юни тази година момчетата започват отново да свирят. Тош, след 2 години работа по соловия си проект GORGE.US, за първи път пише песен в стила на Panic Station. Щом я предлага на останалите, всички единодушно решават, че това е парчето, с което ще се завърнат на музикалната сцена.

За предстоящите си концерти, Panic Station са подготвили сетлист, който е смесица от актуализирани версии на синглите и най-популярните им авторски песни, нови кавъри и разбира се. Ще изпълнят, разбира се, и новия си сингъл -Up In The Air. Те ще бъдат специални гости на тазгодишното издание на S’Cool Rock Fest, който ще се проведе в парк „Лаута“ на 12 септември, а на 17 септември ще подгряват на софийските Jeremy. Двете групи ще забият в двора на къща-музей „Златю Бояджиев“, където ще има специално построена сцена за тазгодишното издание „Празници на Стария Град“, което ще се проведе от 14 до 20 септември под мотото „Отново заедно“.

Пловдивската поп-рок банда ще се изяви в Морската Градина в Бургас на 5 септември, където за шеста поредна година ще се проведе „Локум Фест“. А на 25 септември, софиянци ще имат възможност да чуят момчетата от Пловдив в клуб „Live & Loud”, където ще направят съвместен концерт с групата домакин – „18% сиво”.

По-долу може да намерите линкове към социалните мрежи на групата, за да проследите проектите, по които работят. В YouTube канала им може да видите и чуете, както официално издадените им сингли, така и записи от участия на живо.

YouTube: https://www.youtube.com/PanicStationBG/

Facebook: https://www.facebook.com/PanicStationBG/

Instagram: https://www.instagram.com/panicstationband/