Плакети с логото на училището и годината на завършване получиха на официалното си изпращане зрелостниците от Випуск 2023 на ЧСУ „Дружба“. В стилно украсената конферентна зала със стилна украса ученици, учители, родители и гости споделиха последния учебен ден с абитуриентите.

Директорът д-р Илия Емилов пожела на дванадесетокласниците на бъдат здрави и смели,  да пазят честта на училището, да бъдат добри хора и успешно да се реализират в живота. Пожелание за попътен вятър отправи и заместник-директорът по учебната дейност Ахмед Халилов, а класният ръководител Ясемин Йозер поднесе на облечените в тоги ученици китка здравец с лично пожелание за всеки.

От името на абитуриентите Йоана Стоева – отличник на випуска, отправи  благодарствени думи към целия екип на училището – ръководството, учителите, административния и помощния персонал, за знанията и подкрепата, която са получавали през годините. На видеостената бяха прожектирани снимки от началните години на зрелостниците, след което те предадоха училищното знаме на своите следовници.

Малките ученици поздравиха завършващите с много песни и танци и пожелаха успешно представяне на държавните изпити и в кандидатстудентската кампания.