600 деца от Пловдивско изпратиха коледните си желания до Белобрадия старец чрез “Български пощи”

DSCF3915

Деляна ЛУКОВА

Сигурен съм, че си видял всичко добро, което съм направил през годината, затова те моля да ми донесеш телескоп, лего и шейна. Подобни безброй желания изпълват стотиците писма, които пловдивските малчугани са пратили до Дядо Коледа с надежда, че вълшебството се сбъдва в святата нощ. 600 писма, адресирани до Лапландия, са пристигнали в регионалния клон на“Български пощи” в очакване на дарове под елхата и отговор от Белобрадия старец.

„ Ще отговорим на всички, които са адресирали правилно писмото си, и са залепили марка от 65 стотинки. Тези, които са адресирани за чужбина, ще отидат в офиса на Дядо Коледа в Лапландия”, обясни Диана Ранчева от „Български пощи”, която е прочела всяко писмо.  Момчетата мечтаят най-често за лаптопи, таблети и айфони, а момичетата поръчват шевни машини без конци и грънчарски колела, кукли Барбита и ванички за крака. На децата явно им е омръзнало да чуват, че няма пари, вероятно затова от писмата бълват искания за пликче с пари. По-находчивите правят заявки за подаръци на няколко адреса – вкъщи, при баба и дядо, леля и чичо. За разлика от тях, порасналите деца, решили да прибягнат тази година до “услугите” на Дядо Коледа, искат просто да не ги забравя.
На вълшебника от Лапландия пишат и тийнейджъри с единственото желание да им донесе любов.

Не са малко хлапетата, които се отказват от подаръци в името на децата без родители. Те признават в писмото до Белобрадия старец, че имат всичко, затова се отказват от пакета под елхата, за да има за самотните в домовете за изоставени.

„Мама казва, че не слушам и съм палав, затова ти реши дали да ми оставиш подарък”, пише 3-годишният Митко и с надежда изрежда, че най-много ще се радва, ако получи лего джип, багер и черен дракон. Братята Румен и Станислав Ангелови признават, че цяла година са се опитвали да бъдат послушни и вярват, че са успели, затова си чакат подаръците. За да спечелят симпатиите на Дядо Коледа, те добавят, че освен на детска градина, ходят на футбол и танци, обичат мама и татко, баба и дядо.

Оправям си сам леглото, сутрин и вечер си мия зъбите, даже слагам масата. Ходя на футбол и плуване, докладва Георги Тодоров и обещава догодина да добави към „приятните” задължения четенето на книги. Малчуганът мечтае за лего Костенурките Нинджа и вярва, че желанието му ще се изпълни, тъй като бил най-добрият измежду момчетата по математика, а по български понякога получавал и „Браво”. „Не съм слушал”, честен е Петър Аризанов, но обещава догидина да се поправи и се надява да получи Лего Police. Само една беля отчита за годината Александра, надява се Дядо Коледа да й влезе в положение и да донесе на нея куче, което изпълнява команди, на батко Жоро – риза, обувки на баба и голяма пенсия на дядо.

В откровението до Лапландия Григор Тинков пояснява, че майка му е помогнала да напише писмото, тъй като бил малък и още не знаел буквите. Ако получи кола с дистанционно, на която свирят сирените, момчето обещава да остави на най-чакания гост за Бъдни вечер сладки и чака топло мляко. Вкусни курабийки на прозореца ще очакват Дядо Коледа и в дома на 6-годишния Стоян Тодоров. За разлика от останалите момчета, които залагат на играчки, бъдещият първолак си пожелава книга с 60 приказки. Енциклопедиите и електронните книги също са често желани подаръци.

Седем желания, подредени старателно върху красиво изрисуван бял лист е подредила първокласничката Мариела. Старателната ученичка мечтае за грънчарско колело, мъниста за коса, кимплект за маникюр и интерактивно умно животно.

„Ти си мил и любезен, винаги ми подаряваш разнообразни подаръци и вярвам, че тази година също ще ме изненадаш. Мечтая си за ролери и образователна игра, по целия свят да има щастливи, ученолюбиви и послушни деца. Коледният дух да бъде винаги с нас!”, пише Ивет Харизанова.

 

DSCF3912

 

ЛЮБОПИТНО

Учените изчисляват, че Дядо Коледа ще посещава 5556 къщи всяка секунда на Бъдни вечер, така че всяко дете да получи подаръка си. Като се има предвид, че средният брой деца в домакинство е 2,5, той трябва да се отбие в  640 милиона домове във вълшебната нощ.

 

Диана Ранчева от регионалния клон на "Български пощи" обещава всяко дете да получи отговор
Диана Ранчева от регионалния клон на “Български пощи” обещава всяко дете да получи отговор

DSCF3916DSCF3913