ПГ по електроника и електротехника се включи  в кампанията „Походът на книгите“ и посрещна автора на „Пловдивски алманах“

„Четете историята, ползвайте различни източници и сами търсете отговорите на въпросите, които ги вълнуват, защото съществуват какви ли интерпретации и вие трябва да прецените на кои да се доверите спрямо собствените си убеждения“. Това препоръча на учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника писателят Димитър Райчев. Авторът на „Пловдивски справочник“ и „Пловдивски алманах“ гостува в училището в рамките на националната кампания „Походът на книгите“, която се провежда за десета поредна година.

Училищната библиотека на ПГЕЕ бе домакин на срещата с летописеца Мимо Райчев, поканен по инициатива на преподавателя по история  Анелия Попова. Известният пловдивски писател и общественик – автор на книгите „Филипопол“, „Пловдив завинаги“, „Споменъ от Пловдивъ“, разказа любопитни факти за историята на града от древността до наши дни, интересни факти, случки и разговори за различни събития, строежи на сгради и дюкяни, за популярни исторически личности.

На финала Мимо Райчев раздаде автографи върху свои книги, донесени от учениците, подписа се и върху „Пловдивски алманах“, който е сред ценните томове на училищната библиотека.  Директорът на гимназията Стоянка Анастасова връчи на госта Благодарствен адрес.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.