Бисерчета на доброто вадиха за именниците навръх Никулден на празник край басейна в детската градина

dg miroslava (7)

„Златна рибке, помогни ни да бъдем добри!” Тази молба отправиха днес малките пирати от детска градина „Мирослава” на празник край басейна. Навръх Никулден морячета, русалки и други морски обитатели се събраха за водни игри, начело с именниците. С карта под мишница и бинокъл на врата главна роля на празника имаха пиратите, които кръстосват морето надлъж и шир и търсят съкровища. Следвайки картата, те се натъкнаха на скъпоценна мидена черупка. Оказа се обаче, че тя може да се отвори само от хора с добри сърца. След като децата от подготвителните групи обясниха какво значи да си добър, за пиратите не остана нищо друго, освен да помолят златната рибка да ги направи добри.

Да обичаш приятелите си, да помагаш на мама и татко вкъщи, да слушаш госпожата в детската градина, защото тя те пази и готви за училище, да излекуваш намереното със счупено крило птиче на улицата – това бяха част от добрините, които изброиха едно пред друго бъдещите първолаци.

Заръката на златната рибка към пиритите бе да открият в морските дълбини загубените й сестри. И след като успешно изпълниха мисията, тя призна, че те са хора с добри сърца.

„Днес стават чудеса, не само защото златните рибки изпълняват желания, а и защото честваме празника на Николай Чудотворец”, обясни златната рибка, а Малката русалка разказа легендата за светеца.

dg miroslava (16)

Бисерчета на доброто извадиха най-добрите гмуркачи на детската градина с бисери с пожелание да бъдат добри деца със златни сърца.

Пожелания отправиха зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков и кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

dg miroslava (15)

Добрите инициативи на детската градина не приключват на Никулден. От утре малчуганите започват да майсторят сурвачки и картички за традиционната си инициатива в детското онкоотделение на УМБАЛ “Св. Георги”. В благотворителната касичка родителите ще пуснат възможната за тях сума, а събраните средства ще бъдат дарени за Коледа на малките пациенти. На 19 декември децата на „Мирослава” ще отидат на място, за да зарадват болните с концерт и подаръци.

dg miroslava (3)