„Много шум за нЕщо” събра 2000 лева за преобразяването на двора на детския отдел на НБ „Иван Вазов”

20170330_192606

Пипи Дългото чорапче и Робин Худ, Червената шапчица, Снежанка, та даже и мащехата й от прочутата приказка на Братя Грим, се озоваха на приказен бал снощи в града под тепетата. Главни герои в „Много шум за нЕщо” бяха членовете на „Лайънс клуб Филипополис”, които въвлякоха близо 60 свои от цялата страна в приказната комедия. Каузата на бала бе набирането на средства за преобразяване двора на детския отдел на НБ „Иван Вазов” в лятна читалня. В момента теренът е занемарен, а проектът на лъвовете и лъвиците предвижда изравняване и поставяне на подходяща настилка, озеленяване с капково напояване, къщичка за книги и пейки. Целта е обновлението да приключи до началото на лятната ваканция, за да може децата да имат място на открито, където да се забавляват с любими заглавия в приказва обстановка. Малчугани, които проявяват талант в изобразителното изкуство, ще бъдат поканени да изрисуват стените на двора.

LionsClub

В дефилето на приказните герои по време на партито се включиха Али Баба, феята от „Пепеляшка”, Пинокио и Малвина, Палечка, Пчеличката Мая. Пет вещици, яхнали метли от лозови пръчки, пристигнаха за партито чак от Свиленград. Приказната култура на публиката бе тествана с играта „Познай цитата”, в която те отгатваха откъси от популярни детски заглавия. Яйцата на Косе Босе, кошницата с червени ябълки на мащехата на Снежанка, кошницата за бабата на Червената шапчица и тиквата, която става каляска, получиха като награди отговорилите правилно.

20170330_225651

„Приказките ни учат, че ситуации без изход не съществуват. Решение винаги има, стига да имаме желанието да го открием”, бе посланието на клуба. С билетите от поканите и томболата бяха събрани нужните 2000 лева, така че реконструкцията стартира след броени дни.

Reni