Кристина Димитрова и нейните ученици ще изнесат открит урок по пиано и солфеж

Квартал „Капана“ ще се превърне в открита концертна зала тази събота, за да даде старт на проекта „Пиано пътешествие“. На рояла, поставен на сцена “Ядрото” в артистичния квартал, под формата на образователен концерт, пловдивският артист, музикант и педагог Кристина Димитрова ще представи красотата на музиката и важността на музикалното образование от най-ранна възраст. Началото е в 15 часа.

Кристина и нейните ученици ще изнесат открит урок по пиано и солфеж , в който могат да се включат всички желаещи. Предвидена е и музикална работилница за най-малките, където децата ще се запознаят за първи път с нотите и музикалните термини.

„Проектът „Пиано пътешествие“ е вдъхновен от подобни пърформанси в чужбина“, разказва авторът Кристина Димитрова. Идеята е музикалното изкуство да не бъде затворено само зад стените на концертните зали, а да излезе на улицата , където може да докосне повече хора. И най-вече да разпали интереса на децата към свиренето на музикален инструмент и към артистични изяви. Изследванията са категорични – музиката развива интелекта, паметта и креативността, изгражда в децата дисциплинираност и увереност. А на възрастните носи вдъхновение и наслада.

Проектът „Пиано пътешествие“ ще продължи и на други емблематични за Пловдив места.

Следващият концерт ще е на 6. юни на Гребната база. Амбицията на Кристина е да представи проекта и в други български градове, а в момента води преговори и с администрацията на няколко големи града в Германия.

Събитието се осъществява с подкрепата на „Рунитон“ и „Дунапак“.