Откриването на експозицията с аниматроник модели ще се състои на 1 декември

Нова експозиция с аниматроник модели на динозаври отваря врати утре – 1 декември, в Природонаучния музей. Залата ще бъде открита официално от кмета на Здравко Димитров.

През последните две години залата беше в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. Предстои  в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.

Посещенията са включени в цената на билета за експозицията на музея, а достъпът до „Лотос“ ще се случва през топла връзка, изведена през зала „Ботаника“.

Първите посетители на 1 декември ще бъдат децата от ДГ “Майчина грижа”, ДГ „Малкият принц“ и ДГ „Каменица“.  Те ще имат възможност да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

Припомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) във фоайето на музея е разположена мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове, които са на цена от 10 лева.