Основната цел е да се повиши оралната култура сред децата от 3 до 5 години чрез специално създадени за тях образователен филм, презентации и ролеви игри

Пет общински детски градини се включват в здравно-образователния проект “Детски зъби в опасност – какво да правим”, стана ясно на работна среща, ръководена от декана на Факултета по дентална медицина на Медицинския университет доц. д-р Деян Нейчев. В проекта участват Регионална колегия на Българския зъболекарски съюз, Община Пловдив, преподаватели от факултетите по дентална медицина и обществено здраве и пет детски заведения от различните райони на града – ДГ “Таня Савичева” – „Тракия“, ДГ “Захарно петле” – „Северен“, ДГ “Снежанка” – „Централен“, ДГ “Светла” – „Западен“ и ДГ “Щастливо детство” – „Източен“.

Основната цел на проекта е да се повиши оралната култура сред децата от 3 до 5 години чрез специално създадени за тях образователен филм, презентации и ролеви игри, както и да се подготвят родителите, преподавателите и възпитателите за формиране и поддържане на орални хигиенни и диетични навици сред децата. За възрастните са подготвени анкетни карти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.