Популярната детска авторка представя новата си книга „Поздрави от синята палатка“ на 26 септември в планетариума

95 истории от пет континента е събрала в новата си книта „Поздрави от синята палатка“ популярната детска авторка Петя Кокудева. Издателство „Жанет 45“ организира среща с нея на 26 септември от 19 часа в Регионалния природонаучен музей Пловдив. В зала “Планетариум” тя ще разкаже любопитни моменти от срещите по време на 9-месечното си пътешествие по света.

“Поздрави от синята палатка” събира най-ценните ми срещи със света. Това не е пространен пътепис, а калейдоскоп от кратки, фрагментарни истории с много личен поглед към разнолики места и култури. Някои от текстовете са същински трилъри, други са разговори със забележителен човек, трети са документален разказ – от вулкан, кафене или оризище, четвърти са фрагмент от философията на далечна култура“, споделя Кокудева.

Тя разхожда читателите от Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ. Тези нейни пътешествия отвеждат в домовете на велики писатели и на обикновени хора, разказват за богове с плетени шапки и за страховити затвори, за хумористични републики и свободни слонове, за пустинни дяволи и далечни ледници.

Петя Кокудева е автор на книгите “Лулу”, “Малки същества”, “Питанки” и “Лупо и Тумба. Носител е на няколко национални награди – “Южна Пролет” (2012) – за дебют, “Константин Константинов” (2017) – за детска литература, и “Христо Г. Данов” (2018) – в категория “Детска книга”.