Преслава и Соня от СУ „Хр.Г.Данов“ ще получат грамота от директора и билети за концерта на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Петокласнички от СУ „Хр.Г.Данов“ намериха портфейл с голяма сума пари и го предадоха в полицията. Преслава Кръстанова и Соня Кирякова от 5 а клас забелязали изгубеното портмоне в близост до пешеходната пътека на училището. Момичетата го взели и веднага уведомили класния си ръководител Маргарита Туфкова. За намерената вещ незабавно бил подаден сигнал до дежурния в III Районно управление на полицията. След като получили сигнала, служителите на реда пристигнали на място. Момичетата предали портфейла, който очаква собственика си.

За доблестната си постъпка двете ще получат грамота от директора на училището Гергана Аврамова и два билета за концерта на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, който ще се състои в двора на СУ „Хр.Г.Данов“ на 23 октомври от 16.30 часа. Инициативата за насърчаване на детското четене се реализира от Константин-Кирил Иванов, известен повече като Разказвача на приказки. Преслава и Соня ще имат възможност да се качат на сцената за лична среща с изпълнителите и автограф.

За втори път тази учебна година ученици от СУ „Христо Г. Данов” намират и предават портфейл с голяма сума пари. В края на септември Стилиян Лазаров и Михаела Георгиева, които са от село Труд,  чакали рейс на спирката на бул. „Цар Борис III Обединител”, за да се приберат у дома. Там видели изгубения портфейл с голяма сума пари и документи. Понеже нямали време да се върнат в училище да го предадат, за да не изпуснат автобуса, двамата решили да се доверят на случайна жена, която по това време също чакала на спирката. Тя се обадила от своя телефон на 112 и записала имената на двамата ученици. На място пристигнала патрулка от Трето РУП. Педагогическият съвет взел решение да ги награди с грамоти за гражданска позиция. От полицията настояли лично да поощрят хлапетата. Инспектор Стоянка Гръблева от Детска педагогическа стая им донесла малки подаръци – шапки и химикали, заедно с благодарствено писмо от шефа на полицейското управление.