Никол Марчева от ОУ „Стоян Михайловски” оглави класацията във втора възрастова група на „България в картини и слово” в конкуренция с ученици от цялата страна

Петокласничка от ОУ „Стоян Михайловски” получи най-високото отличие от Седмия национален конкурс с международно участие „България в картини и слово”. В раздел „Литературно творчество”, поетичната творба на Никол Марчева оглави класацията във втора възрастова група. С грамота за постигнатия висок резултат бе отличен и преподавателят й по български език и литература Горица Петрова.

В престижната надпревара бяха представени стотици произведения на ученици цялата страна, както и на участници от Молдова и Франция. Никол е единственият представител от Пловдив и областта, отличен с литературна награда.

Целта на проявата, включена в Националния календар на МОН, е да предостави възможност на децата да изявят таланта си и личната си позиция относно значими културни, исторически и природни забележителности и заедно с това да популяризират обекти и събития от регионите, в които живеят.