С втора награда за поезия бе удостоена петокласничката от ОУ „Стоян Михайловски” Наталия Мирчева. Тя зае призовото място на националния литературен конкурс „Неразказани истории на един ловец на приключения”, който се провежда в рамките на XХII фестивал на детската книга. Наталия е единственият награден представител от Пловдив и областта.

Националният фестивал на детската книга се организира традиционно в средата на май по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата и Асоциация „Българска книга“, Държавната агенция за българите в чужбина и национални издателства. Това е единственият форум в България, посветен изцяло на детската книга, на проблемите, свързани с нейното издаване, разпространение и четене. Поради ограниченията, свързани с разпространението на COVID-19, тази година фестивалът няма да е през май, а от 23 до 25 септември. Тогава ще бъдат връчени и наградите на отличените участници от литературния конкурс.

„Темата на конкурса дава възможност на участниците да развихрят фантазията, което насърчих да направи и Наталия”, казва преподавателят й по български език Горица Петрова.

Всяка година в рамките на фестивала се провеждат майсторски класове по творческо писане, в които се включват отличените участници в литературния конкурс. Модератори са утвърдени български автори. Запазено място за участие в майсторския клас има и Наталия.