80 места за експериментална работа и интерактивни дъски в трите кабинета по биология, химия и физика на СУ „Св. Климент Охридски“

Петокласници търсиха сходства и различия в растителни и животински клетки на открит урок в новия център по природни науки в СУ „Св. Климент Охридски“. Откриването на модерната придобивка бе в кабинета по биология, тъй като проектът, с който училището печели финансиране, е озаглавен „От атома и клетката – до Космоса“. Станислав и Божидар признаха, че нямат търпение да влязат в кабинета и представиха новите микроскопи, които позвояват цифрова обработка на изображения. Какви са възможностите на интерактивната дъска и образователния софтуер Mozabook пък демонстрираха 11-класничките от профилираната паралелка по природни науки Петя и Виктория. Освен илюстрации, анимации, интерактивни 3D модели и различни видове презентации, той дава възможност за виртуални лабораторни упражнения и тестове, показаха нагледно момичетата.

Преподавателят по биология Весела Стойнова поясни, че в трите нови интерактивни кабинета,  оборудвани и преобразени по националната програма за осигуряване на съвременна образователна среда, са обособени 80 места. Кабинетът по биология разполага с експериментална станция за работа с микроскоп. В кабинета по химия има лабораторен остров, където днес учениците демонстрираха електролиза на воден разтвор на меден сулфат под напътствията на преподавателя Звезделин Маламов. Експериментални зони за физични практикуми са създадени в третия иновативен кабинет, където също има широкоформатен дисплей. Преподавателят по химия Елена Иванова е категорична, че съвременните образователни ресурси правят обучението по-интересно, а децата добиват практически умения и се научават да работят в екип.

Училището работи в партньорство с Пловдивския и с Медицинския университет.