Всички участници получиха грамоти, а призьорите на второ и трето място - медали
Всички участници получиха грамоти, а призьорите на второ и трето място - медали
Всички участници получиха грамоти, а призьорите на второ и трето място – медали

 

Със сребърен и бронзов медал от международния турнир „Математика без граници” се сдобиха петокласнички от ОУ „Елин Пелин”. Мира Христева и Емилия Моллова заеха призовите места в първия етап от престижното състезание, в което участват ученици от 23 държави. Тестовете за всяка възрастова група се съставят от международен екип специалисти и се решават онлайн в реално време. Ако натрупат достатъчен брой точки на зимния и пролетния кръг, двете момичета ще премерят сили на финалите през лятото в Несебър.

Директорът на училището Таня Вангелова връчи медалите на Мира и Еми, а всички останали участници в състезанието получиха грамоти.

С току-що спечелени статуетки, но от открит турнир и за купа България, се похвалиха също Иван Иванов и Сияна Хаджиева, заели второ и трето място в категория 13С. Петокласниците, които седят на един чин, са двойка от шест години и се стягат за национални първенства в Стара Загора и Банско.

Гордост за училището са и лекоатлетите Надежда Враджева и Гени Семковски, които се похвалиха с медали от национални състезания.