Зрелостници се обединиха срещу дистанционното обучение за гимназиален етап в онлайн петиция „Образованието не е вирус”. Тя е публикувана във Фейсбук групата „Матури 2021” след заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за преустановяване на присъствените занятия за гимназисти и студенти.

„Недопустимо е да се осакатява образованието ни по този начин! Във всички професионални гимназии има практика и специални предмети, невъзможни за провеждане са над 40% от всички часове”, се казва в петицията.

12-класниците са притеснени, че няма да получат адекватна подготовка за предстоящите зрелостни и кандидатстудентски изпити. А мнозина се опасяват от анулиране на годината.

Петицията е подкрепена от родители и учители.

Пловдивските студенти също недоволстват от решението на здравното министерство. Младежите подготвят становище, което ще пратят до МОН и МЗ. В него настояват да се даде възможност на ректорите да взимат локални решения според конкретната ситуацията във всяко от висшите училища. Някои дори са заявили намерение да замразят следването, ако се окаже, че скоро не могат да се върнат в аудиториите и лабораториите за упражнения и практика.

 

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.