„Носете с гордост титлата „учител” и не забравяйте, че сте ценени и обичани, обърна се към преподавателите един от отличниците на випуска Янита Петкова

Петима зрелостници на Френската гимназия бяха удостоени с почетна грамота „Рицар на познанието” на тържествената церемония по връчване на дипломите за средно образование. Получилите пълни шестици на държавните зрелостни изпити получиха заслуженото признание, а дизайнът на грамотата също е село на ученичка от гимназията.

Благодарствената реч от името на випуск 2018 произнесе един от петимата носители на грамотата – Янита Петкова. Тя увери преподавателите, че основите, които са поставили, ще издържат на предизвикателствата на времето.

„Искаме нашите постижения един ден да бъдат Вашата гордост и самочувствие за добре свършена работа. Носете с гордост титлата „учител“ и не забравяйте, че наистина сте ценени и обичани, наистина сте творци! Вашето слово съзижда, вашето дело променя животи!“, каза развълнувана Янита.

Тя призна, че именно словото, подкрепата и напътствията на учителите по български и литература Николина Иванова и Диана Леонтиева, и по английски език – Ангелинка Сотирова, стават катализатор за осъществяване на най-голямата й мечта – да напише книга. Те не само й вдъхнали обич към литературата и езиците, но били първите читатели на несигурните й поетични опити, на разказите. Това лято Янита ще ги изненада и с ръкопис на фентъзи роман, който в момента довършва.

Отличничката на гимназията е убедена, че българското висше образование по нищо не отстъпва, затова остава да учи тук. Успешно се е справила с кандидатстудентските изпити и наесен ще първокурсничка по „Лингвистика с маркетинг” в Пловдивския университет .

Щастливата Янита Петкова.