Всички номинирани в категория „Педагог с подкрепящи функции” взеха плакети от годишните награди на просветния инспекторат

DSCF8792

Петима директори от областта получиха отличия за цялостна дейност в системата на образованието на годишните награди на Регионалния инспекторат по образованието, които бяха връчени днес в Областната управа. Васил Въргулев, който оглавява дълги години СОУ „Найден Геров”, Рашко Димитров – СОУ „Хр. Ботев” – Лъки, Тоска Иванова, която е начело на ОУ „Хр. Ботев”-Стамболийски, директорът на ОУ „Хр. Ботев” в Паничери – Петър Терзийски и на НУ „Кирил и Методий” в село Борец – Велка Генчевска, бяха удостоени с плакети за дългогодишната си професионална работа.

За всеобща изненада на гилдията с плакети си тръгнаха всички номинирани и в категорията „Педагог с подкрепящи функции“. А именно Атанаска Димитрова, Йоана Дойчева и Златина Стаматова от Ресурсен център Пловдив, логопедът от Помощно училище „Стефан Караджа“ Златка Иванова и Румен Казанджиев от Училището за деца с увреден слух.

DSCF8785

За директор на годината бе определена Таня Николова – директор на СОУ „Кирил и Методий“. В същата категория грамоти получиха също директорите на ЕГ „Иван Вазов“ Марияна Димитрова и на СОУ „Асен Златаров“ – Първомай – Чавдар Здравчев.

„Неудобно ми е аз да получа тази награда в компанията на тези двама директори до мен. Посвещавам я на Марияна Димитрова, от която съм се учила и съм намирала сили”, каза Таня Николова при връчването на наградата. И благодари на колегите и учениците си, че й създават усещането да продължи напред.

Директор номер 1 за детска градина стана Ирена Милушева от ЦДГ „Малкият принц“. „Ако искаш да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш две-три гъсеници. Това много касае педагогическия оптимизъм и търпение. Без любов, движение и търпение не бихме събирали плодовете от труда си”, каза Милушева.

DSCF8789

Приза за учител предучилищно образование отиде у Милена Караманова от ЦДГ „Росица“, която се конкурира с Марияна Чифчийска от ЦДГ „Марица” и Недялка Тодорова от ЦДГ „Малкият принц”. Отличието за начално образование бе присъдено на Весела Ангелова от ОУ „Никола Вапцаров” Асеновград. Грамота в категорията получи Людмила Балабанова от НУ „Хр. Ботев”.

За най-добър учител в прогимназиална степен бе определена Татяна Мерджанова от Математическата гимназия, но вместо нея наградата получи директорът Ивайло Старибратов, тъй като отличената е в чужбина по проект. Номинирани бяха също Маргарита Николова от ОУ “Васил Левски”, Георги Тошев от училището в Поповица, Борислав Кабуров и Георги Чебишев от СОУ “Св. Седмочисленици”.

Румяна Златева – преподавател по италиански език от ЕГ „Иван Вазов“ взе плакета за учител в гимназиален етап. Заедно с нея номинации получиха колежките й по италиански Росица Милчева и Росица Любенова, както и преподавателят по история от ОМГ Атанаска Колева, по български език от Професионална гимназия “Ген. Владимир Заимов” в Сопот и Венета Налбантова от ЕГ “Пловдив”.

Оказа се обаче, че доста от директорите на училища не са били уведомени нито кои са номинираните, нито за церемонията, съобщение за която няма и в сайта на Регионалния инспекторат.

3 КОМЕНТАРА

  1. Поздравления на всички победители и останалите номинирани в категориите. Всеки един учител е достоен да получи награда за свой принос към българското образование. Чудесна церемония и адмирации за организаторите на събитието.
    Една малка забележка към автора на публикацията – името на победителя в категорията “Учител в предучилищно образование” е Милена Караманова от ЦДГ “Росица” . Пожелавам на всички да са все така всеотдайни и отговорни към своите възпитаници.

  2. От СОУ “Свети Седмочисленици” – Борислав КАБУРОВ и Георги ЧЕБИШЕВ!

  3. ЗЛАТИНА Стаматова – Ресурсен център – Пловдив.
    Обидно и непрофесионално от страна на автора!

Коментарите са затворени.