„Вълшебен ден” ще звучи масово в училищата в подкрепа на четвъртокласничката от Арменското, която представя страната на Детската Евровизия

dscf9728

Песента на Лидия Ганева, с която пловдивското дарование ще представи страната ни на Детската Евровизия, сменя школския звънец. Конкурсната песен „Вълшебен ден” е била предоставена на всички училища с призив през междучасията да звучи в подкрепа на четвъртокласничката от Арменското училище. След като на 15 септември именно в школото на Лидия бе премиерата на парчето, оттогава всяко междучасие звънецът бие с него. Плакати и учебни програми с образа на малкото момиче с големия глас също рекламират участието й в Малта.

Между БНТ, като продуцент, и Министерството на образованието е подписано партньорство в навечерието на голямата надпревара всички училища в страната да дадат рамо на чаровната изпълнителка. Парчето, композирано от Графа, разказва за толерантността, мечтите и надеждите на всяко дете, за това че цветът на кожата няма значение, че всички могат да бъдат приятели.

10-годишната Лидия, избрана след националната селекция „Децата на България са супер” да ни представя на 14-то издание на конкурса в малтийската столица Валета, не спира да изпълнява песента на живо. Детето е засипано от предложения за участие и дили времето между класната стая и концерти и промоции.

Предстоящото телевизионно шоу в Малта ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации. До момента 15 държави са потвърдили присъствие в Детската Евровизия 2016. Участието си в надпреварата подновяват Полша и Кипър.