На второ място се нареди ЕГ „Иван Вазов”, 21 пловдивски училища взеха участие в инициативата

Професионална гимназия по електротехника и електроника бе класирана на първо място в  организираната от Be Active инициатива – Европейски ден на спорта. Грамотата за първото място и парична премия от 350 лева бе връчена днес на директора на училището Стоянка Анастасова от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Над 800 ученици, координирани от младшите посланици на Европейския парламент в ПГЕЕ, са взели участие в събитието, реализирайки дейности в 3 модула – физическа активност, здравословен начин на живот и опазване на околната среда. Момичетата и момчетата са се включили в спортни игри, изготвили са презентации на тема полезни хранителни навици и проблеми с наднорменото тегло в резултат на застоялия начин на живот и липса на достатъчна двигателна активност, организирали са акция за почистване и облагородяване на двора на гимназията.

21 училища от Пловдив и областта са се присъединили към инициативата, като днес 10 от тях получиха грамоти и сертификати. На второ място по точки след ПГЕЕ се класира ЕГ „Иван Вазов”, която също получи парична премия.