Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване възражда традицията на коледния търг. След тригодишно прекъсване заради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19, училището ще проведе наддаване за сътвореното от учениците в часовете по практика. Разпродажбата ще започне на 21 декември в 15.30 часа и, както винаги, ще се води от директора Константин Костадинов.

„Възстановяваме седемнадесетгодишната традиция. На изложбата ще представим най-новите изделия на нашите ученици. Възможностите на гимназията позволиха те да бъдат изработени с най-съвременните постижения на техниката – двата 3D принтера, CNC рутера, лазерните машини и друго модерно оборудване. Убеден съм, че всеки, който направи откупка, няма да съжалява, защото качеството е гарантирано“, казва Костадинов.

Специално място сред изделията е отредено на уникален люлеещ стол в добавка в възглавнички. Маси, столове, табуретки, дъски за хляб, поставки за вино, дребни, но ценни подаръци от дърво, са само част от експонатите.