Седалките са дарение от Дома на науката и техниката, в новия салон ще се провеждат интерактивни обучения, дискусии и уроци по гражданско образование и стилознание

След като тази есен прие рекорден брой 8-класници в сравнение с последните години и разкри най-много дуални паралелки, Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване днес откри и кинозала. Един от кабинетите на първия етаж е преобразен до неузнаваемост и копира едно към едно професионалните киносалони.

Автор на проекта е директорът Константин Костадинов, който е член на УС на Дома на науката и техниката, откъдето дарили столовете. Залата е решена в жълто и сиво. Местата са 35 – достатъчни, за да може една паралелка да провежда интерактивно обучение или пък уроци по стилознание и гражданско образование. Подът е с ламинират паркет. Табелата на входа е от естествено дърво, а надписът е гравиран с новия CVC рутер, с който училището се сдоби през това лято.

Залата ще е отворена за дискусии, срещи с бизнеса, а Ученическият парламент ще може да провежда свои заседания в нея.

На днешното откриване бе прожектиран новият рекламен видеоклип за предстоящия прием 2019/2020. В него главни герои отново са учениците, които сами популяризират специалностите и призовават кандидат-гимназистите да изберат ПГ по дървообработване. Очакванията са догодина да бъде възстановен приемът по „Дърворезба“, тъй като се предполага, че ще попадне в списъка на защитените професии. Заседанието на Консултативния съвет е на 12 ноември.

Ден по-късно инж. Константин Костадинов ще присъства на среща на УС на Съюза на печатарската индустрия, за да сподели опит в разкриването и обучението по специалност „Полиграфия“.